3D BIKE TIJDENS KOM OK FESTIVAL..

Feestweek Bergentheim wil graag meewerken om de risico’s door afleiding tijdens het fietsen onder de aandacht te brengen ….

 

 

Durf jij het aan om te kijken wat er gebeurt als jij gaat appen of bellen tijdens het fietsen? Op een veilige manier kan jij tijdens deze campagne in onze fietssimulator ervaren wat de risico’s zijn

Tijdens het KOM OK Festival kunnen bezoekers plaatsnemen op de 3D BIKE. De 3D Afleiding Bike is een speciale Virtual Reality fiets die we hebben ontwikkeld om verkeersafleiding te simuleren. Deelnemers kunnen op de fiets stappen en krijgen dan een VR bril op. Onze speciale software simuleert vervolgens hoe het is om afgeleid te worden in het verkeer én wat de gevolgen daarvan zijn. Deelnemers worden daardoor bewust van hun gedrag.

De 3D Afleiding Bike is door ons ontwikkeld met als doel jongeren bewust te maken van de risico’s van afleiding door middel van smartphone gebruik en het luisteren van muziek tijdens het fietsen. Het is een coole manier voor jongeren om in een technologie die hun aanspreekt om te leren wat de risico’s zijn in het verkeer. Het is daarnaast een sociale gebeurtenis omdat vrienden tegelijk mee kunnen kijken op een groot scherm. Ons team spreekt daarna met de deelnemers om zo een negatieve associatie te creëren tussen smartphone gebruik en muziek luisteren tijdens het fietsen. We dragen daarmee bij aan het terugdringen van verkeersongevallen onder jongeren. Door gebruik te maken van Virtual Reality (VR) voelen jongeren zich aangesproken, maar genereert dit ook media-aandacht voor uw evenement omdat de technologie extreem schaars en nieuw is.

Terwijl één deelnemer de simulatie beleeft kunnen anderen meekijken via een aangesloten televisie. Zo stimuleren we ook dat er een negatieve norm onder een bredere groep ontstaat. Na de simulatie voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met de deelnemers waarbij ook wordt gesproken over tips met betrekking tot telefoongebruik zodat men niet in de verleiding komt om de telefoon tijdens het fietsen te gebruiken.

De Responsible Young Drivers zullen de gehele dag aanwezig zijn….